میلاد فرخنده یگانه دختر خاتم الانبیا
میلاد فرخنده یگانه دختر خاتم الانبیا
پنج سال از بعثت پر برکت پیامبر خدا (صل الله علیه و آله و سلم) می گذرد . در بیستمین روز ماه جمادی الثانی چشم ها در انتظار مولودی مبارک است . پیامبر صل الله علیه و آله و سلم دست به سوی آسمان و دل به نجوای الهی دارد و حضرت خدیجه (سلام الله علیها) این سو مهمان چهار بانوی بهشتی است . چهار زن برگزیده که در تنهایی و بی کسی او به یاری اش آمده اند . مولودی بهشتی در راه است و اکنون عطر حضورش در مدینه پیچیده است . حضرت زهرا (سلام الله علیها) ، حوری ای بهشتی ، انسانی برگزیده و الهی و بانویی آسمانی و مقدس ، متولد می شود . زمین و آسمان مدینه را نور وجود مبارکش فرا می گیرد و خانه پیامبر اکرم (صل الله علیه و آله و سلم) را حضور فرشتگانی که برای شادباش گفتن و پای بوس آمده اند ، لبریز می کند .
عزت بانوان
با میلاد مبارک برترین بانوی دو عالم ، عزت و شرافت از دست رفته زنان بازگشت . درست در عصر جاهلیت ، در زمانی که نخل و شتر دارای ارزش و بها بود ، اما زن بی ارزش می نمود و در جامعه ای که شمار مردان مایه فخر قبیله بود ، اما تولد دختران مایه ننگ پدر ، او چشم به جهان گشود . در حالی که پیامبر (صل الله علیه و آله و سلم) او را میوه دل و پاره تن خود می نامید و بر دست او بوسه می زد . پیامبر (صل الله علیه و آله و سلم) تا آنجا حضرت فاطمه (سلام الله علیها) را بزرگ می داشت و اکرام می نمود که چون فاطمه (سلام الله علیها) بر پدر وارد می شد ، رسول خدا (صل الله علیه و آله و سلم) از جا بر می خاست و او را به جای خود می نشانید . هنگام سفر آخرین لحظه را به وداع با او می گذرانید و در بازگشت ابتدا به خانه او وارد می شد .
همسرداری حضرت زهرا سلام الله علیها
فاطمه زهرا (سلام الله علیها) ، که برترین زنان عالم خلفت است ، بسیار فروتن و رها از علایق دنیوی است ؛ تا آنجا که : روزی مولا علی (علیه السلام) از او غذایی می خواهد ، ولی فاطمه زهرا (سلام الله علیها) می فرمایند : « دو روز است که جز غذای اندکی در خانه نبود ... ولی حالا دیگر هیچ غذایی در خانه نیست . » امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) می فرمایند : « ای فاطمه ، چرا به من خبر ندادی تا چیزی تهیه کنم ؟ » الگوی مکارم اخلاقی زن مسلمان ، می فرمایند : « یا اباالحسن ، من از خدای خود خجالت می کشم که بر تو چیزی تکلیف کنم که شاید در توان تو نباشد . »
همسری نمونه
بهترین زنان عالم ، فاطمه زهرا (سلام الله علیها) ، الگوی انسانهای شیفته کمال و به ویژه زنان پویای راه سعادت است . آن حضرت نمونه ای است کامل و گویا برای زنانی که در پی زندگی راستین و حرکت در مسیر درست آنند . ایشان افزون بر کمالاتی چون عبادت خالصانه و بسیار ، ایثار بی انتها و معرفت بی پایان ، در مقام همسری بسیار ساده ، فروتن ، خدمتگزار و مهربان بود . مولای متقیان علی (علیه السلام) درباره آن بانوی بزرگ می فرمایند : « به خدا هرگز مرا به خشم نیاورد . در هیچ امری از من سرپیچی نکرد . [وقتی] به او نگاه می کردم همه غم و اندوهم از میان می رفت . »
آینه عفت
بانوی بزرگ عالم اسلام ، صدیقه کبری ، حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) ، تصویر تمام نمای عفت و وقار و حیا بود . ایشان که هنگام دفاع از ولایت ، بر منبر خطابه حاضر می شود و به بیانی در اوج بلاغت و فصاحت ، به ستیز با دشمنان و دفاع از حق می پردازد ، در منش روزمره زندگی اش از این که پیامبر (صل الله علیه و آله و سلم) در تقسیم کارهای زندگی ، کارهای درون خانه را به او می سپارد ، مسرور و شادمان گشته ، می فرماید : « هیچ کس جز خدا نمی داند که چقدر خوشحال شدم از این که رسول خدا مرا از برخورد و همدوشی با مردان رها ساخت . »
عبادت خالصانه
حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) آینه عبادت خالصانه و اسوه کامل بندگی و عبودیت خالص برای خداست . آن حضرت به قدری به نماز می ایستاد که پاهایش متورم می شد و موقع نماز از خوف الهی بدنش می لرزید . آن بانوی بزرگ به شب زنده داری اهل خانه در شبهای قدر توجه ویژه داشت و می فرمود : « محروم کسی است که از خیر این شب ها محروم بماند . » او اهل خانه را در روز به استراحت وا می داشت تا بتوانند شبهای قدر را بیدار بمانند و به نیایش بگذرانند .
تجلی خوبی ها
ای عصاره ی خوبی های خلقت ، چکیده خیرها و
نیکی ها ، نگین زیبای آفرینش ، ای دختر برترین بندگان خدا ، ای برترین بانوی عالم
، بزرگی مقام تو را فقط خدا می داند و بس و وصف تو تنها در کلام پدر گنجد که فرمود
: « اگر نیکی و خوبی به صورت شخصی تجلی می کرد ، آن شخص فاطمه بود و چه بسا فاطمه
برتر از آن است . »
منبع : نشریه افق خانواده (حوزه نت )
شما هم با افتخار در صفحه لینک های ویژه/دایرکتوری 12گانه در ثامن تم لینک شدید.
موفق و موید باشید
یاعلی