اصول نامزدداری
اصول نامزدداری
دوران نامزدی نوعی تمرین و ممارست برای موفقیت و پیروزی فرد در امتحان نهایی (زندگی مشترک) محسوب می شود . به بیان دیگر هرچه در این دوران آموخته و تمرین شود همان در امتحان نهایی پس داده خواهد شد . به همین دلیل است که بسیاری از متخصصان معتقدند افرادی که مهارت های زندگی زناشویی را در دوران عقد می آموزند در زندگی مشترک کمتر دچار نوسانات می شوند .
* پایبندی به اصول دینی و اخلاقی: دین و اخلاق در زندگی مشترک حرف اول را می زنند . پایبندی افراد به اصول ریز و درشت دینی و اخلاقی (مثل انجام فرائض دینی ، درستی و صداقت ، خوش قولی ، صبوری و اجتناب از هرزگی ، فساد و دورویی و... ) باعث هموار شدن مسیر زندگی مشترک و کوتاه تر شدن راه های رسیدنشان به موفقیت می شود .
* برقراری ارتباط کلامی خوب و مناسب: یکی از مهمترین ستون های زندگی مشترک بخصوص برای زنان برقراری ارتباط کلامی خوب و مناسب میان طرفین است . گفتن کلمات و جملاتی از سر مهربانی و محبت چون : همسر مهربانم دوستت دارم ، تو تنها امید من در این زندگی هستی و... باعث نزدیک شدن دل ها به یکدیگر و قوت زندگی مشترک می شود .
* یک دل و یک رنگ شدن: زن و مرد باید برای رسیدن به موفقیت سعی کنند در همه مراحل زندگی شان (از دوران نامزدی تا پایان عمر) یکدل و یکرنگ باشند . این امر نیز حاصل نمی شود مگر با درک متقابل . در واقع درک متقابل با ایجاد تفاهم میان طرفین باعث شکل گیری یکدلی و یکرنگی در زوجین می شود .
* مسئولیت پذیر بودن: همه افراد باید خود را در قبال کارهایی که برعهده گرفته اند متعهد و مسئول دانسته و از انجام دادن آنها شانه خالی نکنند. این اصل در دوران نامزدی و پس از ازدواج پررنگ تر نیز می شود . زیرا شاید فرد در دوران تجرد کاری را برعهده بگیرد و انجام ندهد و کسی هم جز خود او ضرر نبیند ولی پس از عقد دختر و پسر یکی می شوند و هر آسیبی که به مرد برسد به همسرش نیز می رسد و بالعکس . به همین دلیل هر یک از طرفین باید وظایف و مسئولیتهایی را که بر عهده می گیرند به نحو احسن انجام بدهند .
درست شنیدن و شنیده شدن نیز یکی از ملزومات زندگی سعادتمندانه است که البته نیاز به صبر و حوصله و مهارت کافی دارد.
* برخورد بی طرفانه و منطقی با مشکلات: معمولاً دختر و پسر از همان ابتدا یعنی از دوران نامزدی دچار برخی مشکلات داخلی یا خارجی می شوند . نحوه برخورد با این مشکلات بسیار مهم و در زندگی مشترک تاثیر گذار است . اگر طرفین با این مشکلات به صورت منطقی و بدون هیچ سوء گیری برخورد نمایند و به جای منافع شخصی ، مصالح زندگی مشترک آینده شان را در نظر بگیریم یقیناً در هر صورت پیروز میدان خواهند بود .
* کم توقعی و قناعت: همیشه یادمان باشد که از نامزدمان آنقدر انتظار و توقع داشته باشیم که در حد توان او باشد .
* بهترین شنونده صحبت های نامزدمان باشیم: درست شنیدن و شنیده شدن نیز یکی از ملزومات زندگی سعادتمندانه است که البته نیاز به صبر و حوصله و مهارت کافی دارد . برخی از مهارتهای این اصل به شرح ذیل می باشد :
- نگاه کردن به صورت و چشم همسر در هنگام سخن گفتن
- تایید هر از چند گاهی صحبت های وی با تکان دادن سر، گفتن جملاتی چون واقعاً، چه جالب، بله و...
- تکرار برخی از کلمات و جملات وی برای نشان دادن توجه
- و...
اکرم اشرفی نژاد
بخش کلوب ازدواج تبیان